Wordt de nieuwsbrief niet goed getoond?

Bekijk deze in uw browser

 

Hoe lang bewaar je je financiële administratie?

U bent niet wettelijk verplicht om uw administratie te bewaren. Maar er zijn zeker goede redenen om dit wel te doen! Denk aan het bewaren van uw bankafschriften, salarisspecificaties en jaaropgaves. Waarom is dit belangrijk?
 

Lees verder...

 

“Zadelpijn is het moeilijkste woord”

“Ik werk hard. Van negen tot zes, elke dag. Maar niet in het weekend, dan wil ik bij mijn zoon zijn.” Het zijn de woorden van Kamil*. Vier jaar geleden vluchtte hij uit Tsjetsjenië. “Ik heb veel meegemaakt in mijn leven. Ik wil nu gewoon stabiel zijn”, zegt hij.

Deze stabiliteit vond hij met behulp van de RSD in een fietsenzaak in Doorn. Kort geleden kreeg hij daar een vast contract! Hoe Kamil dit voor elkaar kreeg?

 

Lees verder...

 

Training 'Minder stress' helpt statushouders succesvoller te zijn

"Statushouders hebben vaak een verleden van stress en spanning, waardoor het lastig is om zich goed te concentreren. Het is dan moeilijk om volop mee te doen aan de samenleving" vertelt Houda, regisseur Werk bij de RSD.

De training 'Minder stress' helpt ze om minder spanning te ervaren. Hierdoor lukt het vaak beter om te studeren of een baan te vinden. De reacties van de deelnemers zijn erg positief, er is zelfs al een tweede (mannen)groep van start gegaan!

Meer informatie over de training leest u hier. 

 

Bent u bekend met de minimaregelingen?

Voor mensen met een minimum inkomen hebben alle gemeenten regelingen voor extra financiële ondersteuning. Dit worden minimaregelingen genoemd. Iedere gemeente heeft zijn eigen minimaregelingen. Gemeenten geven bijvoorbeeld kortingen op culturele en sportieve activiteiten of lidmaatschap van de bibliotheek. Wilt u weten welke minimaregelingen er in uw gemeente zijn?

Lees verder...

 

Betaaldata

De RSD betaalt rond de 10e van de maand de uitkering van de vorige maand uit. Uw uitkering over de maand maart wordt rond 6 april overgemaakt. Afhankelijk van uw bank staat het geld 1 of 2 dagen later op uw rekening. 

 

Lees verder...

 


Regionale Sociale Dienst
Kromme Rijn Heuvelrug
Postbus 13
3700 AA Zeist

Bezoekadres
Het Rond 6e
3701 HS Zeist
www.rsdkrh.nl

Afmelden voor deze nieuwsbrief

Wijzig uw profiel