Wordt de nieuwsbrief niet goed getoond?

Bekijk deze in uw browser

 

Energietoeslag 2023

 

Denkt u recht te hebben op de Energietoeslag 2023, maar heeft u deze nog niet ontvangen? Dan kunt u de energietoeslag hier aanvragen. Aanvragen kan tot en met 30 juni 2024. Meer informatie over de Energietoeslag 2023 vindt u hier.

Ook is er een Tijdelijk Noodfonds Energie
Is uw maandelijkse energierekening meer dan 8% van het gezamenlijke bruto inkomen? Dan komt u mogelijk ook in aanmerking voor een tegemoetkoming van het Noodfonds. Een aanvraag hiervoor kan worden ingediend tot en met 31 maart 2024. Meer informatie over het noodfonds vindt u hier.
 

Bent u bekend met de minimaregelingen?

Voor mensen met een minimum inkomen hebben alle gemeenten regelingen voor extra financiële ondersteuning. Dit worden minimaregelingen genoemd. Iedere gemeente heeft zijn eigen minimaregelingen. Gemeenten geven bijvoorbeeld kortingen op culturele en sportieve activiteiten of lidmaatschap van de bibliotheek. Wilt u weten welke minimaregelingen er in uw gemeente zijn?

Lees verder...

 

Loopt u achter met betalen? Team 'Vroeg in Actie' helpt!

Het team ‘Vroeg in Actie’ helpt mensen met een betalingsachterstand. Het team werkt hiervoor samen met de gemeente, energiebedrijven, zorgverzekeraars en de woningbouw. Het team krijgt van deze instanties een seintje als er sprake is van een betalingsachterstand, en biedt vervolgens gratis hulp aan om de betalingsachterstand op te lossen. Meer weten?

Lees verder...

 

Heeft u vragen op juridisch gebied over onze dienstverlening?
Kom dan naar ons gratis spreekuur!

Ontvangt u een uitkering van de RSD? En heeft u juridische vragen over uw bijstandsuitkering of situatie? Dan kunt u bij ons terecht voor een persoonlijk gesprek of advies.


Gratis spreekuur

Op donderdag 15 en op maandag 19 februari kunt u bij ons langskomen om uw vragen aan ons te stellen. U kunt zich hiervoor melden tussen 15.00 en 16.30 uur bij de balie van de RSD aan het Rond 6e in Zeist. Eén van onze juridisch adviseurs helpt u dan graag.

 

Moeite met het invullen van formulieren? De Formulierenbrigade helpt!

Veel mensen vinden het moeilijk om formulieren in te vullen of om hun administratie goed te organiseren. Herkent u dat? Neem dan contact op met onze Formulierenbrigade. Zij helpen u hier graag (en gratis) bij.


Er zijn verschillende inloopspreekuren waar u terecht kunt. Klik hier voor een overzicht. Langskomen bij de Formulierenbrigade in het gebouw van de RSD (het Rond 6e in Zeist), kan alleen op afspraak. Hiervoor belt u met het nummer 030 - 692 95 00.

 

Online steeds meer mogelijk met 'Mijn RSD'

De (digitale) dienstverlening van de RSD staat niet stil. Zo kunt u via ‘Mijn RSD’ steeds meer zaken digitaal zelf regelen en inzien. ‘Mijn RSD’ vindt u op de homepage van onze website: www.rsdkrh.nl. Dit jaar breiden wij deze digitale dienstverlening verder uit. Zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

 

Saldobiljet

Bent u van ons gewend om een saldobiljet te krijgen? Dan kunt u deze vanaf begin februari via 'Mijn RSD' inzien en downloaden.

 

Half jaarlijkse periodieke verklaring digitaal
Ook het invullen van uw half jaarlijkse periodieke verklaring gaat straks digitaal. Vanaf juli 2024 sturen wij deze NIET meer per post. Via uw mail krijgt u een seintje dat uw half jaarlijkse periodieke verklaring voor u klaar staat in ‘Mijn RSD’.


Filmpje
Wij hebbben een filmpje gemaakt, zodat u kunt zien hoe 'Mijn RSD' werkt.
U kunt hiervoor de QR code hieronder scannen.

 

Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig? Maak dan gerust een afspraak met onze Formulierenbrigade, zij helpen u graag! U kunt bellen met 030 - 692 95 00 of mailen naar formulierenbrigade@rsdkrh.nl

 

Betaaldata

De RSD betaalt rond de 10e van de maand de uitkering van de vorige maand uit. Uw uitkering over de maand januari wordt rond 8 februari overgemaakt. Afhankelijk van uw bank staat het geld 1 of 2 dagen later op uw rekening. 

 

Lees verder...

 


Regionale Sociale Dienst
Kromme Rijn Heuvelrug
Postbus 13
3700 AA Zeist

Bezoekadres
Het Rond 6e
3701 HS Zeist
www.rsdkrh.nl

Afmelden voor deze nieuwsbrief

Wijzig uw profiel