Wordt de nieuwsbrief niet goed getoond?

Bekijk deze in uw browser

Nieuws over Energietoeslag

Vanaf de tweede helft van november 2023 kunnen de inwoners van De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist die daar recht op hebben, de Energietoeslag 2023 op hun rekening verwachten. De energietoeslag is voor huishoudens met een inkomen tot en met 120% van het sociaal minimum. Bij het toekennen van de energietoeslag kijken we naar het inkomen in september 2023. De toeslag is € 1.300.

 

 

Wie ontvangt de energietoeslag automatisch?
De RSD betaalt eerst de energietoeslag automatisch uit aan inwoners van wie we het inkomen weten. Dit zijn onder meer inwoners die in september 2023 een bijstandsuitkering hebben ontvangen en AOW-gerechtigden met een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO).  Inwoners die de Energietoeslag 2022 hebben gekregen (maar geen bijstandsuitkering of AIO uitkering ontvangen) en dit jaar ook voldoen aan de voorwaarden, ontvangen de energietoeslag ook automatisch. Dit gebeurt vanaf de eerste week van december.

 

Zelf aanvragen
Inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum die niet eerder de energietoeslag hebben ontvangen kunnen de energietoeslag zelf aanvragen. Dat kan vanaf de tweede helft van december 2023.

 

Hoe lang bewaar je je financiële adminstratie?

U bent niet wettelijk verplicht om uw administratie te bewaren. Maar er zijn zeker goede redenen om dit wel te doen! Denk aan het bewaren van uw bankafschriften, salarisspecificaties en jaaropgaves. Waarom is dit belangrijk?

 

Lees verder...

 

Samen aan de slag?
Take one!

Krijg je op dit moment een uitkering van de RSD? En lijkt het jou leuk om samen met anderen een professioneel filmpje te maken? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan ons Sociaal Mediateam. Er is nog plek!


Wat is het Sociaal Mediateam?
Het Sociaal Mediateam bestaat in totaal uit 8 mensen. Samen met trainer Edwin gaan jullie aan de slag met het maken van een professioneel filmpje. Het filmpje kan over van alles gaan.

 

Meer weten?
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Lees dan verder!

 

Kom in beweging met ons gratis Vitaliteitsprogramma

Vind je het moeilijk om in beweging te komen? Heb je weinig fut en kun je wel wat energie gebruiken? Meld je dan aan voor ons gratis Vitaliteitsprogramma. De RSD werkt hierin samen met drie organisaties, namelijk Crossfit FSF, Missiegericht en RunXperience. 

Verschillende coaches staan voor je klaar om je te helpen met al je vragen over vitaliteit. We stellen ze graag (kort) aan je voor! 

 

 

 

 Lees verder om te kijken welke coach het beste bij jou past!  

 

Bent u bekend met de minimaregelingen?

Voor mensen met een minimum inkomen hebben alle gemeenten regelingen voor extra financiële ondersteuning. Dit worden minimaregelingen genoemd. Iedere gemeente heeft zijn eigen minimaregelingen. Gemeenten geven bijvoorbeeld kortingen op culturele en sportieve activiteiten of lidmaatschap van de bibliotheek. Wilt u weten welke minimaregelingen er in uw gemeente zijn?

Lees verder...

 

Verbouwing RSD 

Misschien heeft u het al gemerkt; we zijn volop aan het verbouwen bij de RSD. Om beter te kunnen voldoen aan de eisen van deze tijd, gaan we de inrichting van ons kantoor aanpassen. We werken aan een pand waar iedereen zich thuis voelt, zodat wij u nog beter kunnen helpen. Wat betekent dit voor u?

 

Eigenlijk verandert er voor u niets. Het kan natuurlijk wel zijn dat als u bij ons op kantoor bent tijdens de verbouwing, u last van de werkzaamheden kunt hebben. Zo komt u tijdelijk via een andere deur het pand binnen en is er wat minder ruimte beschikbaar dan u gewend bent.


Computers tijdelijk buiten gebruik

Vanwege de verbouwing, is het tijdelijk niet mogelijk om te gebruik te maken van de computers. Heeft u toch een computer nodig? Dan kunt u hier gratis gebruik van maken bij de bibliotheek.

 

Wij doen ons best om eventuele overlast zo veel mogelijk te beperken en vragen uw begrip hiervoor.

 

Heeft u nog vragen? Of opmerkingen? Dan kunt u bellen met ons algemene nummer (030) 692 95 00 of mailen naar info@rsdkrh.nl


 

 

Betaaldata

De RSD betaalt rond de 10e van de maand de uitkering van de vorige maand uit. Uw uitkering over de maand oktober wordt rond 8 november overgemaakt. Afhankelijk van uw bank staat het geld 1 of 2 dagen later op uw rekening. 

 

Lees verder...

 


Regionale Sociale Dienst
Kromme Rijn Heuvelrug
Postbus 13
3700 AA Zeist

Bezoekadres
Het Rond 6e
3701 HS Zeist
www.rsdkrh.nl

Afmelden voor deze nieuwsbrief

Wijzig uw profiel