Wordt de nieuwsbrief niet goed getoond?

Bekijk deze in uw browser

 

Een financieel extraatje met ‘Onder de pannen’

Woont u in de gemeente De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug of Zeist? En heeft u een kamer over? Kunt u wel een financieel extraatje gebruiken? Dan is er goed nieuws!

Vanaf nu kunt u via het project ‘Onder de pannen’ een kamer onderverhuren aan iemand die tijdelijk geen onderkomen heeft. De RSD doet mee aan dit project. Zo is geregeld dat u niet gekort wordt op uw uitkering.

 

Lees verder...

 

Opnieuw beginnen in veiligheid

“Het land van de vrijheid”, zo noemt Hatice ons land. In 2018 bereikte ze met haar man en kind Nederland als politieke vluchteling, na een onzekere reis vanuit Turkije. Eenmaal hier wilde ze zo snel mogelijk integreren. Maar “helemaal opnieuw beginnen heeft tijd nodig”, zegt Houda, Regisseur Werk bij de RSD. Zij begeleidde Hatice een jaar vanuit de afdeling Inburgering, via het coachingsproject Zorg Ontzorgd. Inmiddels is Hatice gestart op de IT-afdeling van de ABN AMRO. Een mijlpaal!


Lees verder...

 

Vergoeding energiekosten 

Heeft u een laag inkomen en nog geen energietoeslag over 2022 aangevraagd? Kijk dan snel op onze website

daar kunt u de vergoeding voor energiekosten aanvragen als u daar niet automatisch recht op heeft. Dit kan tot en met 31 mei 2023.

2023

Het kabinet heeft aangekondigd dat de energievergoeding opnieuw aangevraagd kan worden in 2023. Helaas is dat op dit moment nog niet mogelijk. Zodra wij hier meer informatie over hebben, leest u dit terug op onze website: www.rsdkrh.nl.  

 

Ontvangt u wel eens een gift? Tijdelijk een hoger bedrag toegestaan!

Vanwege de prijsstijgingen van de afgelopen tijd (inflatie), mag u in 2023 een hoger bedrag aan giften ontvangen zonder dat dit gevolgen heeft voor uw uitkering. Het gaat om € 2.250,- over het hele jaar 2023.
In 2024 gaat weer het oude bedrag van € 1.000,- gelden. Heeft u een gift ontvangen? Dan is het belangrijk om dit aan ons door te geven.

Lees verder...

 

Schuldregeling en uw Vrij te laten bedrag (VTLB)

Zit u in een schuldhulptraject? En heeft u te maken met een Vrij te Laten Bedrag? (VTLB) Dan is het belangrijk om te weten dat er per 1 januari 2023  veel veranderd is!

Zo ontvangt u (misschien) meer toeslagen, is uw inkomen gewijzigd, maar zullen ook uw vaste lasten gewijzigd zijn. Wilt u weten welke invloed dit kan hebben voor uw Vrij te Laten Bedrag?

 

U leest het hier. 

Betaaldata

De RSD betaalt rond de 10e van de maand de uitkering van de vorige maand uit. Uw uitkering over de maand januari wordt rond 8 februari overgemaakt. Afhankelijk van uw bank staat het geld 1 of 2 dagen later op uw rekening. 

 

Lees verder...

 


Regionale Sociale Dienst
Kromme Rijn Heuvelrug
Postbus 13
3700 AA Zeist

Bezoekadres
Het Rond 6e
3701 HS Zeist
www.rsdkrh.nl

Afmelden voor deze nieuwsbrief

Wijzig uw profiel